Hvad er en clutch taske?

Du har sikkert hørt ordet “clutch” – men hvad dækker det egentlig over? Det kan være svært at finde et helt præcist svar. En clutch taske anses generelt for at være en lille håndtaske, der kan rumme de mest nødvendige ting og samtidig være stilfuld. Den bæres ofte sammen med aftenkjoler eller formel påklædning og må meget gerne matche outfittet. I dette blogindlæg vil vi udforske clutch taskerne og lidt af deres historie.

Clutch: Ikke en almindelig taske

Clutchen er et accessory, der skal komplimentere et elegant outfit. En clutch er ikke designet til at kunne rumme lige så meget som en “almindelig” taske – du skal nærmere se den som et alternativ til lommer (hvilket ofte er en mangelvare i gallakjoler). De er typisk kuvert-formede og uden hank, men de kan have en håndledsrem, så du ikke taber den. For at gøre en clutch til en lidt mere alsidig og funktionel taske, kommer mange modeller med en aftagelig skulderrem, så den også kan bruges som skuldertaske.

Clutch tasker i mange former, farver og materialer

Clutch-tasker findes i mange forskellige former og størrelser, og du kan finde dem i en række forskellige materialer, herunder læder, ruskind og stof. De fås også i mange forskellige farver og designs, så der er helt sikkert også en eller flere clutches, som vil falde i din smag; man må nemlig godt have flere – de skal jo matche dine outfits!

Rød løber: Clutches i historien

En clutch taske er en type håndtaske, der er designet til at bæres i hånden eller under armen. Det er ofte en lille taske. Historisk set er clutcher blevet brugt af kvinder i mange århundreder, da de er nemme at bære og giver en elegant udseende. Clutchen slog for alvor igennem i løbet af 1920’erne, da kvinder begyndte at gå ud og havde brug for en elegant og praktisk måde at have de mest nødvendige småting med sig. I dag er en clutch stadig en populær taske, da de er velegnede til formelle begivenheder og aftenarrangementer, og du kan ofte se dem på den røde løber.