Tips enhver kvinde bør kende: Klæd dig smart

Mode er ofte meget trendbaseret, og det kan gøre det svært at holde næsen i sporet og opsnuse, hvad der egentlig er god stil – og hvad der klæder den kvindelige kropsfigur.

Hvis man gerne vil klæde sig i godt sammensatte outfits, handler det ikke kun om at tage smarte buksedragter og bluser på. Det handler i lige så høj grad om at finde den rigtige model til ens krop. Dét er en vurderingssag fra item til item, men der findes en lang række huskeregler, der kan gøre vurderingen lettere.

De huskeregler kan du læse mere om her:

#1: Drop det helt stramme

Det kan virkelig være flot og flatterende, når kvinder lader figuren skinne igennem tøjet. Man skal bare ikke lade den idé tage overhånd. Vil du have et elegant look, skal tøjet nemlig ikke sidde som malet på overalt på kroppen. Det skal den kun på de dele, du ønsker at fremhæve.

Det kan for eksempel være, at du hellere vil fremhæve dine bryster fremfor din mave – i så fald skal blusen selvsagt sidde strammere omkring din barm og løsere omkring maven.

#2: Drop de ekstreme prints

Print på tøj er og bliver aldrig særlig elegant. Groft sagt er det noget, der hører børneafdelingen i H&M til. Der er plads til vilde farver og sjove figurer, men kommer du som voksen kvinde ind i et rum, hvor du agter at blive taget seriøst, er et vildt print på t-shirten altså bare ikke et særlig godt udgangspunkt.

#3: Klæd dig som en forretningskvinde

Er du i tvivl om, hvad der egentlig ser elegant ud, skal du blot iagttage nogle af de mange forretningskvinder, der findes. De ved nemlig, hvad der skal til for at se elegant ud på en stilet måde. Noget, de i høj grad gør brug af, er både korte og lange blazer til damer.

Blazere kan du både style med bukser og jeans. Det gør egentlig ikke så meget, for sekundet du tager blazeren på, ligner du en, der tager sig selv 60 procent mere alvorlig.

#4: Gå efter det tidløse

Rigtig ofte er der en sammenhæng mellem elegante items og tidløse brands – der altså ikke køber sig ind på diverse nye trends, der forsvinder lige så hurtigt, som de kom. Gå derfor efter de brands, der bare forsøger at lave godt tøj og lækker mode. Det er helt afgjort det sikreste valg!