Kæmper I med parforholdet? – Kom ud af krisen

At være i et parforhold er noget af det mest intense, du kan opleve. Det sender dig på en rutsjebanetur af følelser, og nogle gange er det fristende at stå af og lade vognen køre videre selv. Er du og din partner på et tidspunkt i jeres forhold, hvor det hele er ved at køre af sporet? I denne artikel får du flere tips til, hvad I kan gøre for at komme igennem krisen.

Det er ikke dårligt at have nedture

Det er vigtigt at understrege, at en nedtur i et parforhold ikke er en dødsdom. Nogle gange kan det omvendt være den modgang, der giver jer blod på tanden og i sidst ende en stor oprejsning, der knytter jer tættere sammen. Det handler først og fremmest om at have viljen til at kæmpe for forholdet – og herforuden også redskaberne.

Halter jeres kommunikation, og er der ting, I har svært ved at sige til hinanden, kan I find parterapi i nordsjælland, der kan hjælpe jer med at få genopbygget eller blot bygget en sund kommunikationsstil. Her kan I endelig få brudt isen med en kyndig terapeut, der kan hjælpe jer med at blive bedre til at se hinanden og føle jer set selv.

Lyt til podcasts og læs bøger

Har du fx hørt en podcast, der handler om kærlighed og parforholdsdilemmaer, som du måske har kunnet spejle dig i, kunne du foreslå din kæreste at lytte til et afsnit med dig. Det kan være, at I kan starte en dialog med dette som jeres udgangspunkt. Det samme gælder, hvis du har læst en bog, der er god til at beskrive, hvordan du oplever dig selv i jeres forhold.

Er jeres roden til jeres problem udefrakommende, kan I søge råd hos venner og familie. De vil altid have god livserfaring at bidrage med!