Kosttilskud – et supplement til kosten

Sideløbende med sund varierende mad og motion kan kosttilskud give det sidste til den sunde livsstil. Der findes mange forskellige kosttilskud på markedet i dag, og det kan være svært at navigere i udbuddet af de mange kosttilskud. Det er vigtigt at huske på, at kosttilskud er tilskud til kosten og altså ikke kan eller skal erstatte sund og nærende mad. De mest almindelige kosttilskud findes i pille form, hvor specielt mange har vitaminpillen som et fast inventar i hjemmet. De typiske vitaminpiller dækker langt de fleste behov for vitaminer, hvis man ikke får spist de anbefalede daglige mængder igennem kosten. Et meget populært andet kosttilskud er Omega 3 fedtstyre, som skal indtages, hvis man ikke er god til at få spist fisk. Her skal typisk indtages mellem 2-3 piller dagligt, og hvis man gerne vil undgå sure opstød i forbindelse med pillerne, så bør man tage dem i forbindelse med et måltid mad.

Et særligt vigtigt vitamin i vintermånederne

Om sommeren får man masser af D-vitamin gennem solen, men om vinteren mangler mange danskere D-vitamin. Det skyldes, at der ikke er så meget solskin om vinteren. Det kan derfor anbefales, at man særligt om vinteren er opmærksom på at få D-vitamin som supplement. Mangel på D-vitamin kan bl.a. give en større grad af træthed, hvilket kan påvirke dit liv på arbejde og i privaten. Det er særlig aktuelt her i norden, hvor de generelt oplever flere solskinstimer også om vinteren sydpå som f.eks. i Spanien.

Andre typer af kosttilskud

Når man tænker kosttilskud forbinder mange det med vitaminpillen, men der findes mange andre spændende kosttilskud, som kan have gavnlige effekter. Det kunne f.eks. være kosttilskud negle, som kan være givende, hvis man gerne vil have sunde og stærke negle. Der findes desuden også kosttilskud til huden og håret – tit i en kombination.