Den store brilleguide – sådan vælger du rigtigt

Når det kommer til at vælge et par briller, kan det ofte virke som en overvældende opgave. For der findes et hav af forskellige designs, farver og former du kan vælge imellem. Og oven i det er det ofte også en brille, som du kommer til at gå med det næste lange stykke tid. Men frygt ikke, med disse tips kan du nemt finde et par briller, der passer perfekt til din stil.

Til hverdag eller til fest?

Nogle gange er vi på udkig efter et par hverdagsbriller, som vi nemt kan bruge til hverdagen og på arbejdet. Men det kan også være, at du er på udkig efter et stel, som kan sætte prikken over i’et på et festligt outfit.

Hvis du primært vil bruge dine briller til arbejde eller hverdag, kan det være en god idé at vælge et mere neutralt design i en farve, der passer til din hudtone og hårfarve. Gennemsigtige briller er ofte et godt valg til hverdag, da de ofte ikke konkurrerer med dit tøjsæt. Hvis du derimod vil bruge brillerne til en særlig begivenhed, kan du med fordel vælge et mere iøjnefaldende design eller en farve, der skiller sig lidt mere ud.

Find et design der passer til dig

Uanset hvad brillerne skal bruge til, er næste skridt at finde et design, der passer til dig. Hvis du har en mere klassisk stil, kan du overveje et par runde briller i en mørkere farve. Hvis du derimod har en mere moderne stil, kan det være du bliver draget af et mere vovet og trendy design.

Det er vigtigt at tænke over, hvilken form der passer til dit ansigt. Tag gerne en ven med til optikeren og prøv forskellige briller for at finde den rette pasform og det rigtige design.

Prøv forskellige ting af

Selvom briller er en personlig ting, som man ofte skal gå med hver dag, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan eksperimentere en smule. Hvis du normalt vælger sorte briller, kan du prøve et par i en mere farverig nuance. Hvis du altid har haft tynde stel, kan du prøve et par med en mere markant stel.

Briller ikke kun er en nødvendighed, men også et accessorie, der er med til at fuldende dit look. Så vær ikke bange for at eksperimentere og finde et par briller, der passer perfekt til dig og din stil.