Derfor er skønhedssøvnen ikke blot en skrøne

Er skønhedssøvn en myte eller en realitet? Vi har ofte hørt, at det er vigtigt at få en god nats søvn for at se godt ud og føle sig godt tilpas, og utallige berømtheder sværger til deres 8-timers søvnrutine. Men gør søvn os virkelig smukkere? Det svarer vi på i denne artikel, hvor vi diskuterer hvorfor søvn faktisk er meget mere vigtigt end langt de fleste tror.

Derfor er søvn vigtigere end du tror

Når vi ikke får nok søvn, bliver vores krop stresset og ude af stand til at fungere ordentligt. Dette fører til en øget produktion af stresshormoner, som kan føre til en nedbrydning af hudens naturlige kollagenstruktur og til udvikling af rynker. Derudover øger søvnmangel også inflammation i kroppen, hvilket resulterer i oppustethed og hævelser omkring øjnene.

Søvnmangel forårsager ikke kun fysiske tegn på aldring, men påvirker også vores mentale velbefindende. Søvn er med til at regulere vores humør og følelser, og mangel på søvn kan slemme tilfælde føre til mangel på overskud. Det er vigtigt at få nok hvile, så vi kan forblive opmærksomme i løbet af dagen og være produktive

Søvn har stor betydning for hvordan du ældes

Hvis du får nok søvn over længere perioder, så vil du kunne holde dit udseende bedre på sigt og reducere tegn på aldring og forbedre dit mentale og følelsesmæssige velbefindende. Det skyldes at når vi sover, går vores krop ind i en rolig tilstand, så cellerne kan reparere og regenerere sig. Så selv om du ikke kan se det i dit spejlbillede med det samme, er det vigtigt at få nok søvn for at holde rynker på afstand og undgå andre tegn på aldring. Hvis du så kombinere det med en general sund livsstil i form a kost og motion, så er der ingen tvivl om, at du vil holde formen bedre end hvis du ikke var opmærksom på din livsstil og søvn.

Søvn eller mangel heraf har en selvforstærkende effekt

At få nok søvn har en selvforstærkende effekt på alt det gode i dit liv, fordi det giver dig mere overskud. Omvendt, så vil for lidt søvn også have en selvforstærkende effekt på dårlige ting i dit liv. Du vil have mindre overskud, og dermed vil du også træffe minde gode beslutninger, og på den måde har søvnen altså – i et større perspektiv – meget mere indflydelse på dit liv end du måske går og tror. Hvis du har svært ved at sove er det vigtigt at du gør noget ved det. Du kan starte med udelukkelsesmetoden, og skridt efter skridt forsøge at optimere din søvn. En god seng er typisk et godt sted at starte – tag eventuelt et kig på https://bedrenaetter.dk og undersøg dine muligheder.