Guide til at bruge et krøllejern

Kvinde med stort hår

Synes du også, at det er super træls, når dine krøller ikke holder længere end fem minutter på dansegulvet? Frygt ej – hjælpen er på vej! Læs med her i denne korte guide til, hvordan du skal bruge et krøllejern.

Step 1: Krøller eller ej – hvad passer dig?

Det er vigtigt, at du finder det rette redskab til dit hår. Har du fint hår, vil et krøllejern være ideelt, da det har en indbygget hårklemme, som bruges til at fastgøre håret, så det ikke slipper væk så let under krøllearbejdet.

Har du til gengæld tykkere hår, så vil en krøllestav være et bedre valg. Her skal du selv vikle håret rundt om krøllestaven, hvilket de fleste med tykt hår foretrækker, idet en hårklemme kan have svært ved at holde lokkerne på plads.

Derudover er det vigtigt, at du finder det bedste krøllejern, der passer lige netop til dit hår. Her skal du være opmærksom på krøllejernets varme del, som fås i mange varianter, herunder keramisk, turmalin, titanium og guld.

Har du tendens til kruset hår, så vil et keramisk krøllejern være et optimalt valg, idet varmen er med til at frigive ioner, der neutraliserer statisk hår. Et alternativ er et turmalinkrøllejern, der også modvirker statisk hår, men er noget mere kraftfuldt end det keramiske krøllejern, da det frigiver op til seks gange flere ioner.

Har du ikke problemer med statisk hår, men bruger til gengæld mange hårprodukter, så vil et titanium- eller guldkrøllejern være et bedre valg. Begge har metalliske plader, som forhindrer krøllejernet i at ruste, og samtidigt beskytter det også håret fra at blive beskadiget.

Step 2: Gå glad i bad

Inden krøllearbejdet går i gang, så er det vigtigt, at håret er rent. Gå efter hårprodukter med ekstra fugt i og bad gerne dagen før, inden du tænder for krøllejernet.

Step 3: Giv charme med den rette varme

Er du in a rush, så kan du nøjes med at føntørre dit hår på lav varme. Anvend en heat protection spray i håret for at minimere skader og tænd dernæst krøllejernet på lav varme. En god tommelfinderregel er at holde temperaturen under 200 grader. Oftest er 175-185 grader tilpas for de fleste.

Step 4: Tag lektioner i sektioner

Nu hvor du har nået den rette temperatur, så skal håret have en tur!

Start med at opdele håret efter det look, du ønsker. Ønsker du volumen, så skal du inddele håret i horisontale lag. Ønsker du derimod et mere bølget look, så skal du inddele håret vertikalt af 2-3 cm tykkelse, hvis du har tykt hår – og 3-4 cm tykkelse, hvis du har mellemtykt eller fint hår.

Step 5: Shake,’n’spray!

Afslut krøllerne ved at lade dem køle af, inden du anvender hårspray. For et mere naturligt look kan du ryste lidt i lokkerne og svinge med hovedet.

Og husk endelig at rengøre krøllejernet efter brug for at fjerne eventuelle produktrester og snavs. Sluk for krøllejernet, tag stikket ud og tør over med en varm klud – og så er du good to go!