Sådan plejer du bedst dit hår

For mange kvinder er ens hår en vigtig del af ens personlige udtryk og stil. Det er ofte måden man kan sætte prikken over i’et på ens outfit. Derfor er det også vigtigt at man passer godt på sit hår og plejer det korrekt. Ellers risikerer man at håret mister sin sunde og naturlige glans. Her får du et par gode råd til hvordan du kan pleje dit hår bedst muligt.

Undgå at vaske håret for meget

Det kan være fristende at vaske håret hver dag, men det er faktisk slet ikke nødvendigt. Håret har brug for en naturlige balance for at holde sig sundt og skinnende. Derfor kan det være bedre at vaske håret hver 2.-3. dag. For nogle kan det dog godt kræve en smule tilvænning. Hvis du oplever at dit hår bliver hurtigt fedtet, kan du bruge tørshampoo eller en mild shampoo for at rense håret uden at fjerne dets naturlige olier.

Brug de rigtige hårprodukter

Når det kommer til hår er det ligeså forskelligt som vi er som mennesker. Der er derfor ikke noget endegyldigt svar på, hvad de bedste produkter til håret er – bortset fra det som passer til netop din hårtype.

Hvis du eksempelvis har fint hår, kan en tung balsam veje håret ned, hvorimod en mild balsam kan hjælpe dit hår med at bevare sin fylde.

Det kan også være du har krøllet eller tykt hår. Det kræver alt sammen forskellige teknikker og produkter for at få det bedste resultat. Så du kan med fordel sætte dig godt ind i præcis hvilken hårtype du har.

Sådan tager du dig af krøllet hår

Hvis du har naturligt krøllet hår, ved du sikkert allerede, at det kræver ekstra pleje for at holde sig sundt og glansfuldt. Du kan få inspiration til de rigtige produkter hos testmagasinet.dk der har skrevet om netop dette emne.

Her til slut er et par ekstra tip til dig med krøllet hår:

  • Brug en bredtandet kam, eller lignende, til at rede håret forsigtigt igennem, når det er vådt. Undgå at bruge en børste, da det kan ødelægge krøllerne og gøre det kruset.

  • Brug en diffuser, når du tørrer dit hår med en føntørrer. En diffuser hjælper med at bevare krøllerne og giver håret mere volumen.

  • Brug en creme eller gel specielt designet til krøllet hår for at definere krøllerne og uden at blive kruset.