Sådan undgår du fedtet hår

Fedtet hår er de fleste kvinders mareridt, når det kommer til beauty. Nogle kvinder har mere tendens til fedtet hår end andre, men alligevel vil de fleste kvinder flere gange opleve det generende og irriterede fedtede hår. Mange kvinder synes, at det er besværligt at komme det fedtede hår til livs. Måske dette bunder i, at man har svært ved at navigere i de mange forskellige produkter og hvilke af disse, som passer perfekt til netop din hovedbund.

Dette bør du holde dig fra i din hverdag

Der er overraskende mange ting, som du uden at tænke over, gør i din hverdag, og som har en negativ effekt på fedtet hår. Er du for eksempel en af de kvinder, som børster dit hår rigtig meget, så bør du lade hårbørsten ligge i skabet. Over børstning af dit hår kan føre til en overproduktion af olie i hovedbunden, hvilket ikke gavner håret. Derudover bør du også undlade af røre ved dit hår, da fingerspidserne på samme måde tilfører ekstra olie til håret. Du bør dermed passe på med at bruge for mange produkter, da din hovedbund har brug for at ånde. Hold dig væk fra produkter, som tynger dit hår og brug i stedet for en shampoo til fedtet hår.

Find den rigtige shampoo og balsam

Der findes et hav af muligheder af forskellige produkter til fedtet hår både online og fysisk, og derfor kan det være utroligt vanskeligt at finde de rigtige produkter til hårrutinen. Det vigtigste ved køb af shampoo og balsam til fedtet hår er at vælge produkter, som plejer din hovedbund, da det er denne, som skal i balance. Derudover er det til ingen verdens nytte, hvis der købes produkter med meget fugt, da det er dette din hovedbund sandsynligvis allerede er mættet af. Der bør i stedet vælges produkter, som har en udrensende effekt, da dette vil fjerne overproduktionen af olie.

Hvor mange gange skal jeg vaske mit hår?

Det er meget forskelligt, hvor mange gange kvinder vasker sit hår i ugen, og du har sikkert hørt mange forskellige meningerne om, hvor ofte man bør vaske sit hår. En tommelfingerregel er, at man bør vaske håret 2-3 gange om ugen, da dette vil give din hovedbund de rigtige forhold. Hvis man vasker sit hår oftere, kan man risikere, at håret kommer i ubalance og dermed producerer mere fedt, som kan resultere i fedtet hår.