Tre råd til børnefødselsdagen

børn til børnefødselsdag

Børnefødselsdagen er ofte højdepunktet i barnets år, men det kan virke som en uoverskuelig opgave for forældrene at løfte. Hvis du skal holde en børnefødselsdag, og du føler, du har brug for nogle råd, er du havnet det rette sted.

Her får du tre gode tips til, hvordan du kan gøre børnefødselsdagen nemmere og mere overskuelig for dig selv, så du også kan få en god dag.

Gør oprydningen nem med plastikkrus og en papirdug

Oprydningen er det, mange forældre gruer for, når det kommer til børnefødselsdage. Men børn er børn, og de vil lave et rod.

Derfor skal du finde en papirdug til fest, så du nemt kan smide den ud og ikke skal bekymre dig om vask eller bordpladen, men stadig giver børnene et udtryk af en finere fest. En papirdug er nem at have med at gøre, og så er det lige meget, om børnene spilder på den.

Plastik- eller papkrus er også en god mulighed, hvis du ikke i forvejen har nok kopper. De kan nemt smides væk og erstattes, så du ikke skal bekymre dig om, om børnene mister eller ødelægger dine glas.

Giv børnene mulighed for at lege og holde fødselsdag uden at skulle bekymre sig om, om de roder, og gør samtidig oprydningen nem for dig selv.

Hav leg og aktiviteter planlagt

Det er altid godt at planlægge lege eller aktiviteter på forhånd, enten som en del af programmet, eller så du kan hive dem frem, hvis der er behov for det.

Du kan for eksempel underholde børnene ved at anskaffe en hvid papirdug og nogle farveblyanter, så de kan få lov til at tegne på dugen efter maden. Her kan det være en god idé at holde øje med dem, så der ikke er nogen, der kommer til at rive hul og tegne direkte på bordpladen.

Skattejagt er en aktivitet, du kan planlægge på forhånd, men du kan også forberede flere små lege, som nemt kan leges i haven. På den måde har du altid noget at finde frem eller foreslå, så du kan undgå konflikter og nemmere dele børnene op, hvis de ikke kan komme overens.

Lad børnene være børn

Det er vigtigt, at du lader børnene være børn til fødselsdagen, men også at du passer på dem og holder øje med, hvordan det går. Hvis nogen kommer op at skændes eller slås, skal de skilles ad, og det er ikke alt, der skal tolereres.

Men lad dem larme og rode, mens festen er i gang. Giv dem en dag, hvor de kan være vilde, og slip dem evt. løs i haven, hvis de har brug for at brænde noget energi af, og lad dem farvelægge din papirdug. Det er udmattende, men du skal bare holde hovedet oven vande, indtil gæsterne bliver hentet.

Hvis det er dét, fødselsdagsbarnet ønsker, er det dét, de skal få. Så længe de har en god dag og føler, de er blevet fejrede, vil det i sidste ende være det hele værd.