Udendørs aktiviteter for hele familien

Når de første tegn på forår begynder at vise sig, får mange lyst til at komme ud og nyde det gode vejr. Der findes et utal af aktiviteter, som du kan lave sammen med din familie ude i naturen. Fordelene ved at komme ud i den friske luft er mange, og alle kan være med, uanset alder. Tag f.eks. en tur i skoven, og kig på buske og træer der er ved at springe ud, og nyd synet af vintergækker og erantis, der titter frem på skovbunden. At færdes i naturen er en perfekt aktivitet for både de helt små og de lidt større. Der er mange indtryk, meget at lære, og så er det helt gratis.

En cykeltur for hele familien vil helt sikkert også være et hit. I kan evt. forberede madpakker inden I tager afsted, så I kan nyde frokosten imens I holder pause.

Sådan får du en god tur med børnene i det fri

Det danske vejr kan overraske, også selvom det virker mildt og solrigt. Husk derfor regntøj børn. For at få en god tur, er det vigtigt at klæde sig efter forholdende. Det gør, at børnene kun behøver at tænke på, at tage alle de indtryk ind, som de får, når de færdes udendørs. Der er nemlig utroligt meget læring i, at få lov til at færdes udendørs. Hvad enten det er på en legeplads, i en skov eller et helt tredje sted, styrker det bl.a. barnets motorik at få lov til at klatre og boltre sig.

Sjov for store og små

Udover gå- og cykelture, findes der over hele Danmark aktiviteter, som egner sig godt til store såvel som små. Nogle er gratis, og nogle koster penge. Fælles for alle er, at de giver dig og din familie mulighed for at få en hyggelig dag og nyde hinandens selskab.