Ved du, hvad de forskellige plastikoperationer betyder?

Du har helt sikkert hørt om silikonebryster, botox og brazillian butt lifts, men har du styr på, hvad de forskellige plastikoperationer indebærer, og hvad de forskellige ord betyder? Hvis ikke, kan du her læse om forskellige typer af plastikoperationer, så du kan få en indsigt i, hvad det fx vil sige, når nogen får abdominalplastik og hvad BFO står for.

Brystforstørrende operation

Lad os starte med BFO, det står nemlig for brystforstørrende operation, og er altså den terminologi, der benyttes af kirurger. En brystforstørrende operation indebærer et kirurgisk indgreb, hvilket betyder, at der lægges et snit i huden f.eks. ved armhulen, under brystet eller ved brystvorden, hvorigennem implantatet opsættes.  Det er ikke en helt ufarlig proces, men efterhånden er der så meget kendskab og viden på området, at risikoen er minimeret. Du skal dog stadigvæk være i narkose under indgrebet. Du skal også være opmærksom på, at en brystforstørrende operation ikke holder hele livet, så det vil være nødvendigt at følge op på operationen.

Et andet ord, du måske ikke kender betydningen af, er abodominalplastik, også kaldet maveplastik. Har man tabt sig meget og hurtigt, kan man have ekstra maveskind, der hænger, som man gerne vil have fjernet. Ligeledes kan man få fjernet ekstra fedt fra maven ved maveplastik, og ofte kan operationen kombineres en fedtsugning.

Operationer i ansigtet

Plastikkirurger kan ændre mange ting i ansigtet, og der findes mange grunde til, at diverse ansigtsoperationer bliver foretaget. En ganske almenkendt operation er næseoperationen, der på engelsk kaldes rhinoplasty. Ved en næseoperation får man foretaget en ændring af næsestrukturen. Det kan være grundet usikkerhed omkring sin næse, at nogle mennesker vælger at få foretaget en næseoperation, men lige som ved andre plastikkirurgiske indgreb.

Der har ligeledes været en tendens blandt unge stjerner at få fyld i læberne. Lige som ved botox er dette ikke et kirurgisk indgreb, da man i stedet får indsprøjtninger i læberne, som giver dem fylde.