4 tips til at overkomme vaginisme

Vaginisme er en tilstand, hvor man har ufrivillige kramper og spændinger i underlivet. Det er en meget smertefuld og ubehagelig tilstand, fordi det kan være så slemt, at man ikke en gang kan indføre en finger, tampon eller have penetrationssex, uden at det gør ondt.

Hvis du har vaginisme og læser dette indlæg, så kan det være, at du føler dig meget alene. Alene i din smerte og usikkerhed…

Men her er en opløftende nyhed, nemlig at vaginisme er 100% muligt at hele!

Og du er ikke alene! Andre kvinder har været igennem det samme, som dig, og de har overkommet vaginisme ved at følge nogle meget simple, men alligevel kraftfulde tips til at overkomme vaginisme.

Vaginisme kommer ofte af noget psykosomatisk, hvor man har været udsat for noget ubehageligt og grænseoverskridende, som er følelser, der har sat sig fysisk i kroppen.

Det kan være oplevelser, der i øjeblikket var meget smertefulde, grænseoverskridende og ude af din kontrol. Du kunne måske ikke flygte eller sige nej. Kroppen tager dette som et angreb, og for at beskytte dig, spænder den op og lukker i, så det ikke vil ske igen. Hvis man ikke får traumet bearbejdet, kan det lede til vaginisme.

Prøv at se vaginisme som en beskyttelsesmekanisme, som din krop har puttet på sig. Så prøv ikke at kæmpe mod det, men mød det med din største medfølelse og forståelse og accept.

Hvad ville du gøre, hvis din bedsteven slog sig og bliv udsat for noget ubehageligt? Ja, så ville du nok trøste hende.

Her er 4 foreslag til at hele vaginisme:

1) Dilator praksis

Hvis du lider af vaginisme, kan en dilator være en stor hjælp. En dilator minder om en tynd dildo, som du indsætter i skeden for at udvide, vævet og arbejde med at vænne musklerne og vævet til berøring og til at slappe af. Du kan få forskellige størrelser af dilatorer, og det anbefales at starte småt ud og øge breden, når du føler dig klar.

2) Giv dig selv noget nydelse

Det er meget vigtigt, når du bruger en dilator, at det bliver en nydelsesfuld praksis. Nydelse er det modsatte af smerte. Så det kan være rigtig godt at være lidt ophidset, når du bruger den. At bruge din dilator skal absolut ikke gøre ondt. At bruge en dilator kombineret med en vibrator, kan være godt.

3) Gå langsomt frem

Det handler ikke om at komme hurtigst i mål, men det handler mere om at lytte til den langsommeste del af dig. Mange piger med vaginisme ønsker at få smerterne og ubehaget fikset og overstået og lagt i fortiden så hurtigt som muligt. Men det gør det ikke lettere, men kan derimod udsætte tilstanden og gøre, at helingsprocessen tager endnu længere tid. At presse på og skynde dig igennem helingsprocessen, vil bare forlænge den… Derfor start langsomt ud og vent med at indsæt din dilator de første par dage. I stedet brug tiden på at massere det yderste af vulva og på at skabe tryghed for din praksis ved at trække vejret.

3) Lav en bækkenbundsmassage med en glasdildo

Når du føler dig klar til det, er det godt at lære dig selv mere intimt at kende, for at forstå hvorfor din vagina spænder ufrivilligt op. En Cervix stav glasdildo er rigtig god at bruge, fordi den er lang og smal nok til at massere og presse ind i skedekanalen. Ligsom en massage hjælper til at afspænde myoser i nakken, kan vi også bruge punktmassage inden i vaginaen for at skabe en bølge af afslapning til området. Gudindetemplet.dk sælger smukke glasdildoer, som hjælper med at forløse gamle traumer, så smerten, du mærker, kan blive erstattet af nydelse. De hjælper med at øge gnisten af intimitet, feminitet, nydelse og kærlighed for din krop.