Derfor er SAP- og IT-konsulenter værdifulde

Iværksætteri kræver mod og hårdt arbejde, for der er mange processer, man skal holde styr på. I mange virksomheder udvides teamet efter nogle år, hvor man kan have brug for en it projektleder til at styre et projekt. På samme måde kan SAP konsulenter og it konsulenter være behjælpelige i blandt andet startup-virksomheder.

Hvad er SAP?  

SAP omfatter softwareløsninger, som på en eller anden vis kan effektiviserer flowet i en virksomhed. Ordet SAP kommer fra en tysk softwarevirksomhed med samme navn, som har leveret software og virksomhedsapplikationer siden 1972. SAP-løsninger kan samle alt fra HR, regnskab og salg i ét system, så det bliver nemmere for virksomheden at håndtere de forskellige data. 

Hvad laver en SAP-konsulent? 

For SAP-konsulenternes vedkommende handler arbejdet om at kunne komme med løsninger på eventuelle problemstillinger. I samarbejde med en it projektleder eller programleder kan konsulenten forberede en analyse til nye projekter.

 

SAP konsulenter arbejder ofte inden for SAP 4/HANA, som er et softwareprogram. Deres arbejde består derfor også af at sikre, at programmet kører som smurt. Det indebærer også at hjælpe de interne medarbejdere med at komme i gang med et it-system, som tager udgangspunkt i SAP-software.

Hvad laver en it-konsulent?

En it-konsulent er ligeledes med til at rådgive inden for et bestemt it-område. Området kan være alt fra programmering til it-ressourcer. Det vil sige, at konsulenten kan være med til at forbedre nuværende it-systemer og komme med forslag til nye platforme, som kan effektivisere arbejdspladsen. En it-konsulent kan også arbejde på en kontrakt for at hjælpe med et tidsbestemt projekt.

Hvorfor vælge en konsulent? 

Hvis ikke du allerede en it-specialist, kræver it-systemer kyndig vejledning. En konsulent kan derfor være med til at lette arbejdet for virksomhederne. Samtidig sikrer man, at it-systemerne fungerer, som de skal. Konsulenterne har dermed en stor ekspertise inden for SAP og it. Derfor hjælper de kunder med at finde frem til virksomhedens behov, og hvad der skal til for at få disse opfyldt.