Træt af forkølelse? Sådan forebygger du stoppet næse, hose og træthed

Forkølelse kan være svært at slippe udenom, og det er noget, alle mennesker har prøvet. Men det gør det ikke mindre ubehageligt, og der er derfor gode grunde til at kigge på, hvordan du kan forebygge den irriterede tilstand.

Der er mange ting, du kan gøre for at nedbringe risikoen for, at du ender i sengen med en forkølelse, men ingenting kan garantere, at du ikke bliver syg.

De bedste råd

Hvis du gerne vil undgå forkølelse, skal du først og fremmest sørge for at bevæge dig nok. Motion styrker nemlig dit immunforsvar, mens bevægelse også bidrager til at få hvide blodlegemer rundt i kroppen – og de er gode til at bekæmpe infektion.

Dernæst kommer søvnen. Din nattesøvn er nemlig også afgørende for dit immunforsvar, og du giver derfor kroppen de bedste betingelser for at bekæmpe indtrængende virus, når du sover mere end 7 timer i døgnet.

Og så er der selvfølgelig alt det med hygiejne. Meget sygdom kan forebygges ved at sørge for en god hygiejne, da forkølelse som bekendt smitter mellem mennesker. Derfor skal du vaske dine hænder så grundigt og så ofte som muligt, og du skal også huske at få dine børn med på vognen. Det er dog umuligt at holde hænderne helt rene til hver en tid, og du bør derfor også undgå at røre øre og øjne med dine hænder, da bakterier på den måde kan trænge ind i kroppen.

Hvad gør du, når du har fået en forkølelse?

Hvis du alligevel ender med en forkølelse, kan du dæmpe symptomerne med forskellige hjælpemidler. Der er mange af de gode gamle husråd, som er effektive, og du skal derfor ikke holde dig tilbage med den varme te og lignende.

Dertil virker halspastiller, hostesaft, sugetabletter og naturlægemidlet Echinaforce også effektivt, når du gerne vil lindre generne ved en forkølelse.