Shop med god samvittighed

Vi lever i en verden, hvor klima og bæredygtighed i den grad er blevet et kæmpe emne, som vi alle snakker om. Dette leder tit til diskussioner om, hvem der kan gøre hvad men helt klart også, hvem der kan gøre mest. Som almindelig borger, vil mange sidde med en magtesløshed og tænke, at konflikten er en for stor mundfuld til at kunne overskue den. For hvad kan man egentlig som almindelig borger gøre, for at sætte sit præg på, at klimakrisen ikke bliver værre?

Bæredygtighed som vigtigste pointe

Vi elsker alle at shoppe. Det giver en enorm tilfredsstillelse, når kortet langes over disken i en butik, og spændingen allerede stiger over, at vi nu er på vej hjem, og atter kan prøve det par bukser vi atter har købt. Tøjfremstilling er dog en stor klimasynder, hvoraf det er værd at prøve at købe bæredygtigt tøj. Dette er netop lavet for at skåne klimaet, og er fremstillet i bæredygtige genanvendte materialer. Når vi snakker bæredygtigt tøj, er det dog ikke kun materialernes genanvendelighed der er på tale. Generelt bruges der uanede mængder CO2, når der fremstilles tøj, hvorved fremstillingsprocessen er en lige så stor faktor, når tøj bliver solgt som bæredygtigt.

Giv liv til gammelt tøj

Det ses, at flere og flere handler deres tøj i genbrug. Dette er også en utrolig god måde at skåne klimaet, da man på denne måde giver nyt liv til aflagt tøj, som ellers blot ville være blevet smidt ud. Der er tit rig mulighed for at finde unikke fund, hvorved du også ender med tøj, som alle dine veninder ikke nødvendigvis har. Er du kreativt anlagt, kan du også selv pifte tøjet lidt op, og på den måde få det til at matche din personlige stil. Ønsker du derfor at handle med god samvittighed, er genbrug og bæredygtigt tøj det rette valg for dig.